Winkelwagen

Half cut en 1/3 cut cellen

Half cut

Bij zonnepanelen verwijst “half cut” naar een bepaald type zonnepaneel dat is ontworpen met half gesneden zonnecellen. Het betekent dat de standaard zonnecellen van een paneel in tweeën zijn gesneden, waardoor er twee kleinere cellen ontstaan die parallel zijn geschakeld. Het belangrijkste doel hiervan is het verminderen van vermogensverlies door interne weerstand en het verbeteren van de prestaties van het paneel.

1/3 cut

Aan de andere kant verwijst “1/3 cut” naar een type zonnepaneel waarbij de standaardcellen in drieën zijn gesneden, resulterend in drie kleinere cellen die parallel zijn geschakeld. Het doel van deze configuratie is vergelijkbaar met die van half cut-panelen: het minimaliseren van vermogensverlies en het verbeteren van de energieopwekking.

Half cut vs 1/3 cut cellen

Het belangrijkste verschil tussen half cut en 1/3 cut zonnepanelen zit dus in het aantal keren dat de standaardcellen zijn gesneden. Half cut-panelen hebben cellen die in tweeën zijn gesneden, terwijl 1/3 cut-panelen cellen hebben die in drieën zijn gesneden. Het aantal sneden heeft invloed op de elektrische eigenschappen van de panelen, zoals de vermogensafgifte, de efficiëntie en de prestaties bij zwakke lichtomstandigheden.

In het algemeen hebben half cut en 1/3 cut zonnepanelen vergelijkbare voordelen, zoals een verminderde gevoeligheid voor schaduw, hogere betrouwbaarheid en verbeterde temperatuurcoëfficiënten. Ze kunnen echter verschillende specificaties en prestatiekenmerken hebben, afhankelijk van het specifieke merk en model van het zonnepaneel. Het is altijd raadzaam om de technische specificaties van een specifiek paneel te raadplegen om een beter inzicht te krijgen in de prestaties en de toepassingsmogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

A-Merken, lage prijzen

Direct uit voorraad geleverd

14 dagen geld terug

14 dagen geld terug garantie

Tevreden klanten

Meer dan 11.210 klanten

100% veilig betalen

Ideal / PayPal / MasterCard / Visa