Winkelwagen

Bifacial Zonnepanelen

Bifacial-panelen winnen steeds meer terrein. Een Bifacial (tweezijdig) zonnepaneel heeft aan de achterkant geen witte of zwarte folie, maar een glasplaat of transparante folie. Hierdoor vangt het paneel aan beide kanten zonlicht op. Bifacial zonnepanelen kun je gebruiken op daken met een reflecterende ondergrond. Die weerkaatst de lichtstralen zodat het paneel ook aan de achterkant zonlicht opneemt, wat resulteert in een hogere opbrengst. Bifacial PV panelen zijn duurder in aanschaf, maar leveren onder optimale omstandigheden ook 20% meer op. Ideaal voor residentieel gebruik op schuren, carports, garages en bijgebouwtjes en voor commercieel gebruik op grote platte daken.

Laten bifacial zonnepanelen meer licht door?

Ja, bifaciale zonnepanelen hebben het potentieel om meer licht door te laten dan enkelzijdige zonnepanelen. Dit komt doordat ze aan beide zijden licht kunnen opvangen, in tegenstelling tot enkelzijdige panelen die maar aan één zijde licht kunnen opvangen.

Bifaciale zonnepanelen zijn ontworpen om licht te absorberen aan beide zijden, waardoor ze meer elektriciteit kunnen genereren dan enkelzijdige panelen. Dit kan vooral voordelig zijn op plaatsen met veel reflecterende oppervlakken, zoals sneeuw, water of lichtgekleurde grond, waar het licht dat wordt gereflecteerd door de omgeving kan worden geabsorbeerd door de achterzijde van de bifaciale panelen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de hoeveelheid extra elektriciteit die door bifaciale zonnepanelen wordt gegenereerd, afhangt van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de panelen, de hellingshoek, de locatie en het weer. Het kan dus zijn dat de extra opbrengst niet altijd significant is en dat het in sommige situaties voordeliger is om te kiezen voor enkelzijdige panelen.


SoliTek SOLID Bifacial

Hoeveel procent meer licht laten bifacial zonnepanelen door?

Het percentage extra licht dat bifaciale zonnepanelen doorlaten is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de panelen, de hellingshoek, de locatie en het weer. Er is geen vast percentage te noemen dat bifaciale zonnepanelen meer licht doorlaten dan enkelzijdige panelen, aangezien dit kan variëren van enkele procenten tot meer dan 30%.

Over het algemeen kunnen bifaciale zonnepanelen ongeveer 5% tot 25% meer elektriciteit genereren dan enkelzijdige panelen, afhankelijk van de omgevingsfactoren en de configuratie van het systeem. Het is belangrijk om op te merken dat de extra opbrengst niet altijd significant is en dat het in sommige situaties voordeliger is om te kiezen voor enkelzijdige panelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

A-Merken, lage prijzen

Direct uit voorraad geleverd

14 dagen geld terug

14 dagen geld terug garantie

Tevreden klanten

Meer dan 11.210 klanten

100% veilig betalen

Ideal / PayPal / MasterCard / Visa